METADOTIKO 09 20h37m35s

Για τα παρακάτω εγκλήματα  οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν σχεδόν τίποτα. «Σταγών εν τω ωκεανώ» μπορούν να χαρακτηρισθούν οι επανορθώσεις που κατέβαλαν.

Εξάλλου το κατοχικό δάνειο των τετρακοσίων εκατομμυρίων Δολαρίων Η.Π.Α, που έλαβαν από την Τράπεζα της Ελλάδος το 1942( Δεν τους έφθαναν οι επιτάξεις που έκαναν ), με την έγγραφη υποχρέωση να το εξοφλήσουν μεταπολεμικά, ανεξάρτητα της έκβασης του πολέμου. 

Ας δούμε, όμως, την περιληπτική λίστα των εγκλημάτων πολέμου, αφού υπενθυμίσουμε στους πάντες ότι η Ελλάδα κατέχει, ανάλογα με τον πληθυσμό και τις θυσίες της την δεύτερη θέση μεταξύ των νικητών Συμμάχων της.

1. Εκτελέσεις ανδρών άνω των εκατό (100.000 ) χιλιάδων.

2. Νεκροί από πείνα τριακόσιες χιλιάδες ( 300.000 ).

3. Αιχμάλωτοι, που μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία (100.000 ) και εκρατούντο εκεί σαν όμηροι.

4. ‘Όμηροι που μετεφέρθησαν σε διάφορα στρατόπεδα στην Γερμανία   (80.000 ) ογδοήκοντα χιλιάδες.

5. ‘Αστεγοι ένα εκατομμύριο ( 1.000.000 ) από βομβαρδισμούς και πυρπολήσεις σε πόλεις και χωριά.

6. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέθαναν από πείνα ή από έλλειψη φροντίδας μετά τη γέννησή τους.

7. Οι Ναζί πυρπόλησαν ή ισοπέδωσαν χίλια επτακόσια πενήντα (1.750) χωριά η κωμοπόλεις, επτακόσια δέκα ( 710 ) σχολεία και οκτακόσιες επτά ( 807 ) Εκκλησίες.

8. Είναι υπεύθυνοι για την λεηλασία και την καταστροφή πολλών αρχαιολογικών μνημείων και θησαυρών.

9. ‘Όπως εγράψαμε ήδη στην στήλη «Η Ιστορία σε στίχους» 4-5 Φεβρουαρίου τ.ε και προηγουμένως,  έκαναν παράνομες ανασκαφές σε εικοσιπέντε ( 25 ) περίπου αρχαιολογικούς χώρους και τα αγαλματίδια, αγάλματα και διάφορα άλλα μεγάλης αξίας αρχαιολογικά αντικείμενα/νομίσματα μόνο με την αξία των ΕΛΓΙΝΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ μπορεί να συγκριθούνε. Ο αρχηγός των Αλπινιστών στρατηγός Ringel πήγε αμέσως μετά την κατάληψη της Κρήτης στην Κνωσσό και πήρε φεύγοντας και μετέφερε στην πατρίδα του δύο μεγάλα ξύλινα κιβώτια αρχαιολογικών θησαυρών, αγνώστου αξίας.

10. Οι Ναζί κατέστρεψαν το 95% των Ελληνικών επιβατικών πλοίων και το 75% του Ελληνικού εμπορικού στόλου.

11. Λεηλάτησαν χιλιάδες τόνους ελαιολάδου, βρωσίμων ελαιών, σταριού και οσπρίων.

12. Αφαίρεσαν άγνωστη ποσότητα κοσμημάτων και γενικά χρυσού.

13. Έκαψαν ή σκότωσαν ( 853.000 ) οκτακόσιες πενήντα τρείς χιλιάδες ζώων, ίππων, ημιόνων*, κλπ.

14. Η Κρήτη, ιδιαίτερα, λόγω του ότι η νίκη των αλεξιπτωτιστών υπήρξε «Πύρρεια» ( Όπως ανεγνώρισε και ειπώθηκε από από τον αρχηγό της επιχείρησης «Ερμής» μεγαλοφυή στρατηγό Student και εγράφη από τους Γερμανούς ιστορικούς στο βιβλίο «Αποφασιστικές Μάχες του Β’ Παγκοσμίου  πολέμου ) μετετράπη σε ερειπωμένη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της μάχης ( που όπως είπε ο Student ήταν η μεγαλύτερη μάχη που έδωσαν από την αρχή του πολέμου ) οι τρείς μεγάλες πόλεις Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο μετεβλήθηκαν σε καπνίζοντα ερείπια. Κατά την κατοχή στη μάχη της Βιάνου κατεστράφη ολόκληρη η Επαρχία και εκτελέστηκαν 700 αθώοι εκ του αμάχου πληθυσμού. Μετά δε την απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράιπε κατεστράφησαν η Κωμόπολη των Ανωγείων και 7 μικρά και μεγάλα χωρία των Επαρχιών Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου και εκτελέστηκαν διακόσιοι αθώοι και γενναίοι πατριώτες της Αντίστασης.

15. Συνολικά κατά την κατοχή καταστράφηκαν στην Κρήτη 40 χωριά μικρά, μεγάλα και Οικισμοί. Οι εκτελέσεις αυτές εξήγειραν τον ίδιο τον «Πατέρα της νίκης»  Winston Churchill . Σχετικά  στην σελίδα 266 του ΙΙΙ τόμου του βιβλίου του “ The second World War “ γράφει τα εξής, τα οποία, ως φαίνεται οι « BRUTUS» σύμμαχοί μας δεν διάβασαν ή μπορεί να τα διάβασαν και δεν τα πρόβαλαν ποτέ γιατί φαίνεται δεν ήθελαν να ξέρουν οι άλλοι Λαοί τις θυσίες της Ελλάδος. Την αγνόησαν  (Οι Πολιτικοί τους, όχι οι Λαοί τους) και την παρέδωσαν, όπως ήταν  εξαντλημένη οικονομικώς από το 1940-1949 που πολεμούσε Γερμανούς και Σταλινικούς, στα χέρια της Καγκελαρίου MERKEL και του αυστηρού Soible! Και από το «Πιστωτικό Γεγονός» καταφαίνεται ότι τελικά σκοπεύουν να μας καταντήσουν Κολίγους στη Χώρα μας.

WINSTON CHURCHILL

“ The Second World War, Volume 3, pag. 266 )
“…Πάνω από 5.000 ( πέντε χιλιάδες ) Βρετανικές και Αυτοκρατορικές δυνάμεις εγκαταλείφτηκαν κάπου κατά την εκκένωση της Κρήτης. Πολλοί απ’ αυτούς αποκρύπτονταν και περιθάλπονταν από τους χωρικούς και τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, οι οποίοι ετιμωρούντο χωρίς οίκτο,  όταν ανακαλύπτονταν από τους Γερμανούς. Βάρβαρα αντίποινα διαπράττονταν κατά των αθώων ή γενναίων χωρικών, οι οποίοι εκτελούνταν κατά εικοσάδες και τριακοντάδες. Γιά τον λόγο αυτό πρότεινα στο Ανώτατο Πολεμικό Συμβούλιο, τρία χρόνια αργότερα το 1944 τα κατά τόπους διαπραττόμενα εγκλήματα να εκδικάζονται επιτοπίως και οι κατηγορούμενοι να αποστέλλονται να δικάζονται στους τόπους όπου τα διέπραξαν. Η Αρχή αυτή έγινε αποδεκτή και μερικά από τα μεγάλα χρέη πληρώθηκαν…»

Περισσότερα για τις θηριώδεις εκτελέσεις και πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών και οικισμών περιγράφονται στο βιβλίο του Αυστραλού πολεμικού Ανταποκριτού στην μάχη της Κρήτης, που έχει τον τίτλο  “Airborne  Invasion”,  « Εισβολή από τον αέρα», John Hetheringhton.

Ο μύθος ότι οι Κρήτες πολίτες κακοποίησαν κατά τη Μάχη Γερμανούς αιχμαλώτους καταρρίπτεται από όσα αναφέρονται σχετικώς στο βιβλίο του Αυστραλού συγγραφέα  GAVIN LONG “ Greece, Crete and Syria “, σελίδα 238, από έρευνα από αρμοδίους Γερμανούς, τα ονόματα και εκθέσεις των οποίων αναφέρονται στο εν λόγω βιβλίο.

Περισσότερα στοιχεία μπορεί να βρει κάθε ενδιαφερόμενος στα πρακτικά της δίκης των εγκληματιών πολέμου, που έγινε στην Αθήνα το 1946. Oι  Γερμανοί στρατηγοί διοικητές του Φρουρίου Κρήτης  Bruno Breuer, Walter Muller και ο περιβόητος βασανιστής Fritz Schubert  καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν, ο δε Alexander Andre’ καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά.

Εξάλλου, εις τα αρχεία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να υπάρχει η έκθεση που υπέβαλε για τα εγκλήματα πολέμου στην  Κρήτη  η αρμοδία επιτροπή  υπό τον διακεκριμένο, παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.

* Κατά την απαγωγή του στρατηγού Κράιπε ψάχναμε σε όλη την περιοχή να βρούμε ένα ημίονο για να ιππεύσει ο στρατηγός και να επιταχύνουμε τη διαφυγή μας και μόλις καταφέραμε μετά πό πολύ κόπο και χρόνο να βρούμε ένα.
του  Γ. Χαροκόπου από  elzoni.gr
-Ο κ. Γ. Χαροκόπος είναι Ιστορικός και Συγγραφέας.

Advertisements