usa1m

…Η άλλη μισή αλήθεια που δεν αποκαλύπτει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Ουάσιγκτον «εκπαίδευσε» τον Τσίπρα για να αντιμετωπίσει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη: Για τους μυημένους, είναι το άλλο μισό της αλήθειας που αποκαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»! Η αποκάλυψη βόμβα – για να μιλήσουμε με δημοσιογραφικούς όρους, του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Σωτήρης Σιδέρης με τίτλο, «Πώς η Ουάσιγκτον καθοδήγησε τον Τσίπρα έναντι των Γερμανών» και που εστιάζει στη στρατηγική απόφαση των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη… Επαναλαμβάνουμε ότι για τους μυημένους και για αυτούς που διαμορφώνουν, αλλά και κινούν τα νήματα παγκοσμίως, δημιουργώντας νέες ισορροπίες και ηγεσίες… Είναι το άλλο κομμάτι του παζλ που είναι απαραίτητο για να έχει κανείς ολόκληρη την εικόνα!

Κέντρα… που παράγουν πολιτικές, που διαμορφώνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη… και κυρίως διαχειρίζονται τον πλούτο του πλανήτη… Είναι (στο περίπου) χωρισμένα σε δυο στρατόπεδα… Και συγκρούονται ανελέητα, σε έναν αδυσώπητο πόλεμο – αόρατο στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης – για το ποιος θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια και θα έχει το πάνω χέρι!

Μπορεί εκ πρώτης όψεως όλα αυτά να ακούγονται λίγο αλλόκοτα… Για λόγους «ταχύτητας» όμως, (οι εξελίξεις «τρέχουν» γρηγορότερα από όσο υπολογίζαμε, παρά το γεγονός ότι οι πηγές μας, μάς είχαν ενημερώσει για τα χρονοδιαγράμματα…), θα το παραβλέψουμε… Προκειμένου να σας μεταφέρουμε το δικό μας «ταπεινό», πλην αποκαλυπτικό ρεπορτάζ… Στο οποίο η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λογίζεται στους πρωταγωνιστές!

Ο Αλέξης, το σκάνδαλο της VW και ο αμερικανικός τρόπος ζωής

Φυσικά η υπόθεση του σκανδάλου της VW, είναι μέρος του συγκεκριμένου «πολέμου»… Αφού ακόμη και για έναν αδαή, είναι σαφές πια ότι κάτι τρέχει!

Επίσης, τα δυο στρατόπεδα έχουν σημαία (και δεν την κρύβουν)… Στο ένα κυματίζει η αστερόεσσα και στο άλλο η τρίχρωμη της γερμανικής ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν είναι τυχαίο που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ… Και στόχος του, δεν είναι μόνο να πληγεί οικονομικά ο αντίπαλος, αλλά να πληγεί συνολικά το κύρος και η εικόνα της συγκεκριμένης χώρας στην παγκόσμια κοινή γνώμη… Όπου ένα τεράστιο ποσοστό της αγοράζει γερμανικά προϊόντα και η καθημερινότητά του εξαρτάται από αυτά!

Για ορισμένους λοιπόν, το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι ΜΟΝΟ η αρχή… Διότι όπως εννοήθηκε και παραπάνω… Στόχος είναι ο ίδιος ο «κωδικός» αυτού του πολέμου, δηλαδή, το «Τέλος της Γερμανικής ηγεμονίας» στην Ευρώπη, άλλα και όπου αλλού έχει αρχίσει να «απλώνεται».

Οι Γερμανοί με την προτεσταντική τους λογική απέτυχαν να βάλουν τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση… Πρόταξαν τις εθνικές τους προτεραιότητες (που ήταν μόνο κερδοσκοπικές) εις βάρος εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών… Και προτίμησαν να επιβάλλουν στα κράτη που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση – όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου, τη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της ακραίας φτώχειας μεγάλων ομάδων του πληθυσμού… Για να αυξήσουν τα κέρδη τους! Δεν πρότειναν ποτέ τίποτα άλλο και επέμειναν προσκολλημένοι σε αυτό… Μάλιστα, στο όνομα της αποτυχημένης συνταγής τους – όταν όλοι μιλούσαν για ανάπτυξη ως τη μόνη λύση στην κρίση χρέους… Οι Γερμανοί συκοφάντησαν λαούς (όπως της Ελλάδας και άλλους), καταπάτησαν εθνικές αξιοπρέπειες, υποδούλωσαν (οικονομικά) έθνη…

Ο Αλέξης, το σκάνδαλο της VW και ο αμερικανικός τρόπος ζωής

Και όπως εύστοχα επισημαίνουν αρκετά αμερικανικά think tank (με περίσσευμα αυτογνωσίας): η Γερμανική ηγεμονία (μετά από κάποια στιγμή) είναι αδιέξοδη, διότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ δεν έχει να προτείνει τίποτα στους λαούς που καταδυναστεύει για να ονειρευτούν! «Εμείς» λένε οι Αμερικανοί – και έχουν απόλυτο δίκιο, «Προτείνουμε στον κόσμο έναν ολοκληρωμένο ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ»! Μια κουλτούρα για το πώς να ζήσει! Έναν τρόπο ζωής που έθρεψε γενιές και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο! Αντίθετα, οι γερμανοί ποτέ δεν είχαν να προτείνουν – αντίστοιχα ή έστω, ως αντίπαλο δέος, έναν άλλον τρόπο ζωής, εξίσου ελκυστικό στον κυρίαρχο αμερικανικό!

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα όνειρο και η Γερμανία ως ηγέτιδα δύναμη δεν το πρόσφερε ποτέ… Και όπως φαίνεται δεν έχει να προτείνει… Για αυτό και για τους ειδικούς, η έλλειψη «ονείρου», η απουσία ενός ελκυστικού τρόπου ζωής, ως απάντηση στον κυρίαρχο αμερικανικό τρόπο ζωής… Ενδέχεται να αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της γερμανικής ηγεμονίας!

Συμπληρωματικά με τις… ρωγμές που δημιουργούνται στην εικόνα του γερμανού ηγεμόνα (από την αλαζονική συμπεριφορά απέναντι σε λαούς…  από την αδιέξοδη πολιτική… από τα προβληματικά προϊόντα… από τα σκάνδαλα στη δήθεν ηθική και χρηστή διοίκησή του)… Μοιραία η παγκόσμια κοινή γνώμη θα αρχίσει, αν δεν έχει αρχίσει ήδη, να αποστρέφεται και να αμφισβητεί το δήθεν αξιόπιστο και καλοκουρδισμένο γερμανικό μοντέλο… Και το πρότυπο θα καταρρεύσει από τα μέσα…

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή αυτής της ισορροπίας και στον τερματισμό της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη… Ο Αλέξης Τσίπρας από πολύ νωρίς – ευφυώς – αποδέχθηκε (δεδομένου ότι ήθελε να έχει ρόλο) και αναγνώρισε το σταθερό παραδοσιακά προνομιακό «φίλο» (για να το πούμε κομψά) της Ελλάδας… Έτσι, από τα χρόνια της αντιπολίτευσης ακόμη και μετά το 2012, που άρχισε να φαίνεται η κόπωση του παλαιού κομματικού συστήματος, το αδιέξοδο και οι αδυναμίες του… Ο νυν πρωθυπουργός, χωρίς να χάσει χρόνο, ξεκίνησε να εργάζεται συστηματικά, με μέθοδο και στόχο… Βασικός και καθοριστικός αρωγός στην όλη προετοιμασία του, τόσο σε προσωπικό (και έχει σημασία που το λέμε) όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ήταν ο παραδοσιακός «φίλος» της Ελλάδας (από το τέλος του πολέμου και μετά). Κάποιοι λένε ότι σύντομα (ο παραδοσιακός «φίλος» της χώρας μας) θα βάλει και το χέρι στην τσέπη για να δείξει και εμπράκτως τη στήριξή του… Με άλλα λόγια, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη… Για αυτό οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, ότι τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια θα έρθουν επενδύσεις και θα έχουν τη σφραγίδα: made in USA!

Έχοντας λοιπόν διαβάσει όλα αυτά, προτείνουμε να ξαναδιαβάσετε το κεντρικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο, «Πώς η Ουάσιγκτον καθοδήγησε τον Τσίπρα έναντι των Γερμανών». Στη συνέχεια να διαβάσετε το ρεπορτάζ από την πρώτη σελίδα της σημερινής «ΑΥΓΗΣ» με τίτλο, «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ καταλύτης για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη» (και φωτογραφία από τη μία πλευρά του Ομπάμα και από την άλλη του Αλέξη Τσίπρα και του Ολάντ). Και τέλος διαβάστε από το σημερινό Κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» το ρεπορτάζ – επίσης, από την πρώτη σελίδα με τίτλο, «Το σκάνδαλο VW απειλεί τη γερμανική ηγεμονία»!

http://www.enimerosi24.gr

Advertisements